MANJARIA en el Espai Mas Marroch

Espai Mas Marroch Espai Mas Marroch

Con motivo del IV Congrés d’esperits casolans i artesanals de Catalunya, organizado por el Celler de Can Roca, se desplazó nuestro colaborador científico Josep Maria Natta hasta las magníficas instalaciones del Espai Mas Marroch; donde tuvo lugar, el día 14 de octubre, el congreso. En el mismo se pudo saborear excelentes ratafías artesanales así como pisco, mezcal y aguardiente de Liébana, todos ellos de primer orden.

Josep Maria Natta
Josep Maria Natta

Las bebidas de sobremesa se están convirtiendo en imprescindibles para redondear un buen ágape, los o rganizadores del evento las presentan diferenciando: ‘Entenem per “aiguardent” qualsevol beguda alcohòlica obtinguda per fermentació i destil·lació. Per “destil·lat”, qualsevol beguda alcohòlica obtinguda per destil·lació a partir d’un aiguardent. Per “ratafia” o “licor”, qualsevol beguda alcohòlica elaborada per maceració d’herbes, espècies, flors i/o fruites a partir d’un aiguardent o destil·lat. I, complementàriament, anomenem ratafia catalana a aquella ratafia que conté la nou verda com a element diferenciador entre altres ingredients.

Les begudes de sobretaula, o begudes espirituoses casolanes, són begudes de mitja i alta graduació alcohòlica, elaborades en l’àmbit domèstic i familiar, que s’elaboren sense ànim de lucre, amb passió, tenint en compte la cultura local i els coneixements populars i científics adquirits, respectant el medi natural de cada regió, elaborades preferentment amb matèries primeres i botànics de l’entorn més proper -cultivats o silvestres- que posen de manifest la biodiversitat i la riquesa natural de les diferents regions i pisos ecològics del nostre país’.

Durante el evento tuvimos la posibilidad de degustar una variada muestra de grandes espirituosos y de compartir información sobre elaboración y producción de los mismos. Las bebidas de sobremesa, repito, tienen un gran futuro en el mundo culinario, son imprescindibles para terminar una buena comida. ¡Salud!