Rita Marquet. La mà esquerra de Ca Na Toneta

Quan comença la vostra relació amb la gastronomia?
De ben petita ja m’agradava la cuina, vaig tenir d‘exemple la meva padrina i ma mare. Per això sempre agafava un caixó de fusta i em posava a ajudar-les, ben atenta per no perdre el fil. Tot i això, em vaig decantar per estudiar turisme, vaig treballar en el món de l’òptica i no va ser fins fa 8 anys que vaig veure clar que volia fer d’aquesta passió la meva professió. Així, m’he acabat convertint en la segona de cuina de Ca na Toneta, o com diria la xef Maria Solivellas en la seva mà esquerra, és esquerrana i ser la seva mà dreta no seria gran cosa!

Com varen ser els seus inicis al restaurant?
En realitat va ser un poc per atzar: una amiga em va empènyer a començar com a ajudant de cuina al restaurant. En un principi, tot i el meu fort contacte amb la cuina, tenia certes pors perquè som del tot autodidacta i no havia tengut cap experiència dins aquest sector. Però amb temps i ganes he anat adquirint la confiança suficient per a desenvolupar aquesta tasca.

Quin és el secret d’un bon menú?
El punt més essencial és que el producte sigui fresc i de temporada, de la mateixa manera que és imprescindible que sigui equilibrat: que tots els plats estiguin en sincronia.

Com ha vist l’evolució del restaurant durant aquests anys?
A Ca na Toneta hem anat evolucionant sempre en un mateix sentit, que no és altre que el de la recerca de la pròpia essència. Així, recuperam receptes antigues i a la vegada no deixam d’innovar perquè els nostres clients tenguin una experiència sorprenent però que, a la vegada, els transporti a la cuina de les nostres padrines.