Francisca Bonnin. Carnisseria Bonnin

Quants anys porta oberta la carnisseria?
Des de 1958 tenim la carnisseria. La van obrir els meus avis paterns, quan van venir a viure  a Palma (procedents de Santa Margarita). Van obrir una botiga de comestibles en el barri i venien una mica de tot. Però la carn era el seu fort. Quan mon pare tenia 16 anys i edat de començar a treballar, els meus avis van comprar la carnisseria dins del mercat. Som la tercera generació de carnissers.

Com veu el futur del Mercat de Pere Garau?
Difícil. Ens esforcem per a donar servei, per a atendre la gent amb carinyo, però des de l’ajuntament  d’aquesta ciutat ens posen moltes traves. El mercat és la meva casa. He passat més temps aquí que en cap altre lloc i tenc molta estima al barri. Vaig néixer en ell i vaig començar a caminar pels passadissos del mercat. Em molesta que els polítics que no tenen afecte, que no senten ni pateixen, vulguin canviar la idiosincràsia del barri i del seu eix principal que és el mercat.

Li agrada aquesta Palma, cada vegada més peatonalitzada i propera?
No es pot convertir en zona peatonalitzada, la ciutat, sin ton ni son. No es té en compte als comerciants, els  veïns, etc. Convertim en zona de vianants els carrers perquè vagi la gent en patinet… Perquè els joves que tenen unes bones cames usin aquests artefactes, que s’estan fent una constant en els nostres dies, i la gent gran no pugui sortir al carrer pel perill i l’amenaça que suposa per a ells. Aquesta és la ciutat que necessitem? Crec que les persones que governen aquesta ciutat s’equivoquen.

Què pensa de les dietes veganes?
Totes les vitamines són necessàries per al bon funcionament del cos humà i descartar algunes d’elles per modes o creences, crec que no és el millor que podem fer.