Andrea De Castro. La recerca de l’excel·lència

Malgrat la seva joventut, sabem que compta amb una gran formació (Ca Na Toneta, Santi Taura, Zuberoa- Donosti, Alice–Milà-, És Fum), quins són els seus objectius?

Em van ensenyar al fet que qualsevol cosa a la qual em dediqués, havia d’apuntar sempre al màxim nivell i això és el fruit de l’esforç i l’ambició que intento posar en cada pas que dono. Ara em dedico a continuar formant-me i intentar estar a l’altura de la professionalitat i competència que existeix en el món de la gastronomia avui dia, gaudeixo i visc amb passió tot el que m’ofereix el meu ofici, així que estic complint amb els meus objectius.

Si tingués un restaurant propi, quina seria la seva filosofia?

Em semblaria insensat definir ara la filosofia que duria a terme en el meu propi restaurant, sento que necessito continuar viatjant i coneixent per a ser capaç de transmetre i plasmar en un espai gastronòmic la meva personalitat i els sabors que han aconseguit emocionar-me. Però si m’agradaria aconseguir un altre tipus d’avantguarda sense sotmetre’m al protocol de l’alta gastronomia, en un espai més informal però portat a l’excel·lència.

Els xefs s’han convertit en les estrelles del món culinari. Què li sembla l’espectacularització de la gastronomia en els darrers anys?

Crec que la gastronomia engloba molt més que la imatge que se li està donant, encara que és sorprenent com ha seguit convertir-se en una cosa tan mediàtica i ha capacitat a qualsevol a parlar sobre gastronomia, però des de l’ofici crec que ha allunyat a grans xefs de La Cuina.