DIVUITENA RECEPTA: Pitreres de pollastre a la italiana

Àngel Terron

Ingredients per a quatre persones: 4 pitreres de pollastre filetejades, mig kilo de tomàtigues madures, canyella, alfàbrega, pebre bo, oli verge, 1 gram de sucre, formatge ratllat, orenga, pebre bord, 200 grams de ceps o 150 grams de pernil dolç.

Es disposen dins una safata per anar al forn les pitreres formant un pla consistent, com si fossin la massa d’una pizza o coca. S’hi dispersa orenga per sobre.

Es fa una salsa de tomàtiga un cop hem tallat les tomàtigues a trossos, s’hi afegeix pebre bo, pebre bord, sucre, alfàbrega i un pensament de canyella. Es cou a foc molt lent durant mitja hora, es va remenant i desfent la carn de les tomàtigues. Quan la salsa comença a espessir, en calent es filtra amb un colador de tipus xinès i es va col·locant sobre les pitreres de pollastre.

Un cop cobertes de salsa les pitreres, es disposa el formatge ratllat per tota la superfície, o bé s’hi ratlla formatge parmesà per sobre fins a cobrir-les. S’hi afegeixen ceps tallats finament, o pernil dolç, de la mateixa manera. Tot s’enforna a 200 graus durant 45 minuts partint del forn en fred. Se serveix immediatament.

Bon profit!!!