DINOVENA RECEPTA: Coca de verdura amb algues

Àngel Terron

Dedicada al pintor i rapsoda Pep Coll

Ingredients per a quatre persones: 1 ceba de fonoll, 1 manat de julivert, 1 manat de bledes, 1 porro, dues tomàtigues de ramallet, 200 grams de gírgoles (o de picornells o bolets de temporada), 1 bossa d’algues al gust. Kombú (però també pot ésser fideus de mar, molsa d’Irlanda, etc.), 100 ml d’oli, 100 ml d’aigua calenta, llevat, 300-400 grams de farina de pastisseria, una cullerada sopera de mantega, pebre bo, una pessigada d’herbes provençals, o una mescla de romaní, farigola i moraduix.

La primera passa és preparar la pasta. A un bol de fons redó es disposen l’oli, l’aigua, la mantega i el llevat; amb una forqueta de fusta es va remenat tot afegint adesiara la farina procurant que no faci grums. A partir d’un cert moment es pot treballar amb les mans ja que no embruta, continuant afegint farina fins que no n’absorbeixi més. Un cop feta la massa es deixa estovar al forn a 35 graus durant una hora. Es posa el forn elèctric a 100 graus i quan estabilitza la temperatura es tanca i es fica el bol dedins. Un cop estovada s’ estén amb les mans o l’aprimador i es disposa dins la safata que posarem al forn.

Per altra banda es talla a trossos petis la ceba de fonoll, el porro, el julivert, les bledes, les tomàtigues, i les algues prèviament rehidratades. Es prem o centrifuga per llevar tota l’aigua del rentat. Es trempa amb oli verge, pebre bord i un pensament d’herbes provençals. La mescla es disposa sobre la massa i posteriorment s’enforna. Es decora amb les gírgoles que semblen peixos nedant dins un safareig verd. Es posa al forn estabilitzat a 200 graus i cal esperar una mitja hora aproximadament segons els forn que tinguem.

Bon profit!!!