Coca d’arengades

Ingredients: 100ml d’oli verge i un 20ml més per trempar, 100ml d’aigua calenta, llevat, 1 ou, 300-400 grams de farina d’espelta, pebre bo, una cullerada d’herbes provençals, un manat de grells, un manat de julivert, 25 grams abans d’hidratar de l’alga molsa d’ Irlanda, 4-5 arengades i 10 alls.

Es disposen dins un bol els 100 ml d’oli verge, el dau de llevat, l’ou i els 100 ml d’aigua calenta. Es bat tot amb una cullera de fusta i es va afegint la farina d’espelta evitant que es formin grums. Al final es pot ja pastar amb les mans ja que la massa no s’aferra. Es tova al forn a 35ºdurant una hora.

S’estén la massa amb un aprimador sobre la safata del forn, procurant que quedi poc gruixada. Abans un pensament d’oli s’ha distribuït homogèniament sobre la superfície de la safata.

Es denegen les arengades, es treuen les vísceres, es talla cap i cua i finalment es separen els lloms. Una d’aquestes es talla en petits trossos per trempar les verdures.

Es mesclen ben picat en petit els alls, els grells, el julivert i l’alga. Es trempa amb un poc d’herbes provençals, pebre bo i l’arengada feta trossos petits. Finalment s’afegeix oli verge i es remena tot fons a fer una massa homogènia. Es disposen desprès sobre la coca estirada a la safata i es decora amb els lloms de l’arengada . Va al forn amb les resistències elèctriques a 200 graus durant una hora tot partint del forn en fred.

Aquesta coca també es pot fer amb altres tipus de peix com jonquillo, aladroc, sardina etc.

Bon profit!!!

Àngel Terron