Fusió de butxaca

En els anys vuitanta era habitual que els restaurants amb pretensions s’anunciessin sota l’epígraf de la “cocina internacional”. Una mescla tan pantagruèlica com indigesta del que avui es coneix com a “comida viejuna”.  Per sort o per desgràcia, Espanya ha canviat i avui és la Cuina Fusió el que està de moda. Això és, la cuina internacional dels vuitanta recautxutada amb el botox d’allò bio, healthy, raw, veggie, detox, etc. Però tal com passava aleshores, tot i que aquests restaurants ofereixen quasi de tot, res no s’acaba de cuinar com toca.

Realment, l’autèntica cuina de fusió és tan antiga com el propi ésser humà i consisteix en combinar de manera espontània ingredients d’orígens distints per acabar donant lloc a productes tan poc presumptuosos com, per exemple, un tumbet o una sobrassada. Lamentablement, però, la presumptuositat és també tan antiga com els humans i sovint, com en el cas de la cuina fusió, aconsegueix fondre abans la nostra butxaca que no pas el nostre paladar.